東歐餐廳

Ivan The Kozak
餐廳提供正宗烏克蘭菜,可以品嚐到獨特嘅東歐風味,例如基輔炸雞扒、烏克蘭羅宋湯、傳統餃子傳統餃子、烏克蘭蜂蜜蛋糕、古法焙鹿肉門口有塊牆貼滿「支持烏克蘭」memo紙添,一入餐廳佈滿東歐的裝飾,以紅色為主調,東歐色彩的枱椅,牆上掛滿基輔市 (烏克蘭首都)的風景畫,感受到烏克蘭人開心慶祝的氣氛,所以都幾適合聚餐🥰⭐️記得一定要預先book枱,Walk in有排你等位呀👓烏克蘭風味蜂蜜蛋糕·經典原味 $88·開心果味 $94烏克蘭嘅特色嘅蛋糕,香港真係好少地方食到俄羅斯蜂蜜千層蛋糕。有少少木槺蛋糕粗鞋質感,但蛋糕唔係海綿蛋糕甘鬆軟,甜度適中淡淡蜂蜜味,得意囉,可能個人口味問題所以唔覺得太出色好好食😓正常蛋糕份量,但其實$90都幾貴😓個人覺得原味好食啲比較傳統,開心果味唔算好強烈開心果/果仁味,無太大特別。⭐️見每一枱必定會叫一個蛋糕,再加插蠟燭,啱晒慶祝生日!👓招牌芝士焗牛脷盅 $108招牌菜式之一,選用上等牛脷,厚切牛脷片,淋上濃郁芝士醬汁,每一口都充滿了濃郁的芝士香氣,另外仲有蘑菇粒配料。外層酥皮有啲似餅乾,稍微有點硬不過都好食👓古法香燒豬肋骨 $198菜式上枱時滿滿儀式感,侍應在豬肋骨淋上酒精
⭐️記得一定要預先book枱,Walk in有排你等位呀

👓烏克蘭風味蜂蜜蛋糕
·經典原味 $88
·開心果味 $94

⭐️見每一枱必定會叫一個蛋糕,再加插蠟燭,啱晒慶祝生日!

👓招牌芝士焗牛脷盅 $108

👓古法香燒豬肋骨 $198
菜式上枱時滿滿儀式感,侍應在豬肋骨淋上酒精並開火,造成火焰效果,打卡一流😘肉質都幾淋、入味,大嚿有肉,都可以值得一試

👓馳名基輔炸雞扒 $198
一個雞肉球包住牛油炸,外皮香脆香口,內裏係流心牛油,一切開牛油就湧出來。伴碟一堆薯片,但薯片有少少硬 唔太薄脆 比較失色

👓焗蘋果鴨胸 $258
招牌菜式之一,鴨胸的厚度剛好。比較鍾意當中嘅蘋果片同莓醬,惹味 同鴨胸味道好夾

👓南瓜湯 $58

⭐️其實食物質素唔錯環境有氣氛,但比較精緻 份量偏小 價錢亦偏貴