2016-01-27 2320 views
話說呢排大少返工好勤力,為左慰勞佢,今晚決定同佢食返餐好嘅!平時食黎食去都係中日韓,今晚決定去試下新意思,係我地好少食嘅美國菜!咁岩有朋友介紹話呢間Little Vegas好難Book,只有walk-in,所以一直無機會去試,咁就等我地去試啦!講真,想黎食真係要早啲黎攞位,事關我地上到黎嘅時候已經有好多人喺門口等緊,我地都等左成半個鐘至有位呀!先講下等位嘅Area,長條型,寬敞就講唔上架啦!但好在都有一排椅子俾食客等位坐,但數量唔算多,始終地方唔係好大但在門口同𨋢口位都痴左好多美國漫畫風嘅牆紙,真係幾有feel嘅 當然佢地嘅餐牌設計亦充滿玩味,俾人好cheerful嘅感覺 係咪睇落都覺得好開心呢? 店內環境不算好大,屬L型間隔 但勝在部分嘅檯與檯之間仍不算太擠迫 而最抵讚嘅係每檯都有隻紅酒杯,入面裝住不同口味的糖果,咁大家等食物黎之前都可以食住糖黎吹下水傾下計丫嘛 話明同大少食好啲架嘛,所以就俾大少發板,點知佢叫嘅野食都係全份上嘅我地每人點個湯先,分別係龍蝦湯同蘑菇湯龍蝦湯有龍蝦味,當然你唔好期望有啖啖肉啦! 至於個蘑菇湯呢就真係要讚下 事關除左有濃郁

當然佢地嘅餐牌設計亦充滿玩味,俾人好cheerful嘅感覺

係咪睇落都覺得好開心呢?

店內環境不算好大,屬L型間隔

但勝在部分嘅檯與檯之間仍不算太擠迫

我地每人點個湯先,分別係龍蝦湯同蘑菇湯

龍蝦湯有龍蝦味,當然你唔好期望有啖啖肉啦!
龍蝦湯

至於個蘑菇湯呢就真係要讚下
蘑菇湯

事關除左有濃郁蘑菇香味之外,仲有幾種菇響湯入面,增加唔同嘅口感

跟住叫左杯水果茶,超大的一杯,影相呃Likes無難度!兩個人飲都差啲飲唔曬
水果茶

重點係佢真材實料,入面真係有好多水果架!

美國菜嘅小食不外乎都係薯角雞翼洋蔥圈啦

所以我地都點左半份小食拼盤
小食拼盤

好在叫左半份咋,因為我地仲叫左全份豬肋骨٩(ŏ﹏ŏ、)۶

小食拼盤上檯時依然熱辣辣架!加上拼盤內有薯角,其實都幾飽肚!
醬燒豬肋骨(全份)

終於到左主角出場啦!大少知我鐘意食Ribs,所以叫左全份豬肋骨,大約有12條

肋骨做到骨肉分離,實在不易,而且仲伴隨住一碟薯角,難怪侍應都特別提醒我地會否考慮轉做半份

不過大少好堅持,咁就由得佢啦!

整體而言,這餐廳主打拉斯維加斯嘅玩樂城市的特質,令人在這種氣氛下特別放得開,因此很適合跟朋友聚餐!

而且店員服務亦算親切,執檯亦很快,唔會話檯上積埋好多食完的碟唔收走!

不過等位時間真係需要改善一下,起碼可以訂座嘛!
肚餓仲要walk-in等位好慘豬豬架!

2016-01-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
龍蝦湯
蘑菇湯
水果茶
小食拼盤
醬燒豬肋骨(全份)
  • 招牌燒烤醬焗豬肋骨
  • 野生牛肝菌蘑菇湯