Vision 8

挑剔的處女座又生日了😒 去咗間連佢都approve 嘅餐廳慶祝🥂 座位唔多但係坐得舒服,幾有空間感。落單嗰陣店員問我哋飲唔飲酒,原來九月生日送紅酒/白酒一支,cheers🤪 先送上餐前麵包,好鬆軟而且配搭黑松露牛油超級香😍!餐湯係紅綠豆忌廉湯,聽到嗰陣有嚇親但turned out 味道OK 奉行健康生活嘅我哋嗌咗V8田園沙律($128),驚喜發現有唔少無花果同牛油果,dressing 份量啱啱好,清新得嚟唔太漏🥳Mains 方面birthday boy 話一定要食煙三文魚配千島醬薄餅($138),好慷慨地每一塊都有煙三文魚,餅底又做得夠薄😍重頭戲係威靈頓牛柳($328),店員好nice 地上菜先俾我哋影相再幫我哋切,粉紅色嘅牛柳加上濃郁嘅松露蓉固然冇得彈,驚喜嘅係連酥皮都乾爽俐落,切開冇甩皮甩骨,仲食得出好香牛油味😋 不過呢個要等比較耐,想食嘅話最好一坐低就叫定🤫

V8田園沙律

煙三文魚配千島醬薄餅