2015-05-08 2327 views
朋友知我鍾意食泰國菜,咁啱撞正我生日佢就提議食呢間!佢話喺IFC嗰間食過唔錯所以叫我試下。今日6:30p.m左右去到唔駛等位就直接入咗去,一路行個侍應生一路話入席後只可以食個半鐘,其實。。。一餐飯唔淨止係朋友同我慶祝生日,亦都係大家嘅聚會,用一個鐘食飯淨返半個鐘傾計?從來未試過食飯食得咁急!不過算啦,朋友介紹我都唔想掃興。坐低冇耐我地已經決定好食乜,呢度嘅招牌菜係單骨雞翼,好香,好入味,入口唔乾又唔硬。之後又嗌咗海鮮春卷,炸到脆卜卜,香噴噴,可惜一夾入面D餡係咁跌出嚟!粟米餅,其實我個人對粟米冇乜好感,亦好抗拒食粟米,不過朋友夾咗一塊比我,我只好硬住頭皮食。咦!粟米粒甜甜易入口,餅亦比較淡口,唔錯唔錯!呢個菜改變咗我對粟米嘅睇法!雞肉串燒,口感幼嫩,味道適中,唔駛點醬汁已經夠正!軟殻蟹墨汁麵,個人認為普普通通!啖啖蟹肉炒飯雖然炒到好香,不過略嫌蟹肉比較鹹!。。。對於酒鬼嘅我嚟講,一餐飯點都要有杯酒飲下,今晚試咗佢地嘅Vodka Martini唔錯,朋友點咗杯奶茶,濃濃嘅奶香,有別於一般嘅奶茶,鍾意飲奶茶嘅朋友值得一試!一餐完美嘅晚餐又點少得甜品!登登登登!我地一行三人嗌咗四件蛋糕,朱古力味,芒果味,椰子味,芒果糯米飯。甜品真係好好好普通,我都係每件食少少就停咗手,畢竟佢嘅甜品同我平時食開嗰D分別好大!同埋最令人唔滿意嘅就係未食完嘢要我地埋單,個經理順便講咗一句:出面有人等緊我地張大枱!四人坐位都叫大枱?總括:上菜時間快,嘢食質素ok!有冇下次真係要諗諗!
芒果糯米飯
朱古力蛋糕