每逢星期一,都拖住疲累身軀去迎接Blue Monday🥲收工就好想搵個地方好好躺平,補充力量再接力未來四日🤓位於銅鑼灣,有間樓上Cafe正正叫「Layback Cafe & Bar」,啱哂我地呢班躺平一族🤪.Cafe周圍放滿小裝飾,盡頭仲有個近似榻榻米座位,好適合成班嚟圍爐取暖😌整個氛圍都俾人種好Relax感覺,做到真正躺平🤓.🍴三文魚子櫻花蝦海膽櫻花素麵💰$238非常別緻靚把擺盤💕櫻花粉色素麵上放上海膽及三文魚子,旁邊更用醬汁畫上櫻花樹,令人賞心悅目😍清涼素麵好啱夏天解暑食,佐以鮮甜海膽及旨味魚子,滿滿鮮味口中爆發😝.🍴明太子薯條💰$98薯條即叫即炸,熱辣辣好好食🔥加上明太子醬,為薯條增添鹽香🍟.🍴開心果巴斯克芝士蛋糕💰$78中間做到微微流心🍰入口好香芝士味,再伴隨開心果香😙上面灑上開心果碎增加口感😋.🍹Floating On A Pink Cloud💰$128非常適合打卡📸混合Rum、Malibu及椰子水,放上超巨型粉紅棉花糖🍭成件事好少女🤣.🍹鹽漬櫻花Mojito (Virgin)💰$78入口淡淡花香,唔會好甜,好清新🌸

🍴三文魚子櫻花蝦海膽櫻花素麵
💰$238
三文魚子櫻花蝦海膽櫻花素麵

🍴明太子薯條
💰$98
薯條即叫即炸,熱辣辣好好食🔥加上明太子醬,為薯條增添鹽香🍟
明太子薯條

🍴開心果巴斯克芝士蛋糕
💰$78
開心果巴斯克芝士蛋糕

🍹Floating On A Pink Cloud
💰$128
🍹鹽漬櫻花Mojito (Virgin)
💰$78
入口淡淡花香,唔會好甜,好清新🌸
三文魚子櫻花蝦海膽櫻花素麵
明太子薯條