<李家> 📍尖沙咀🔸元祖級炸雞店🔸用作品說話,保持一貫高水準 🔝大家仲記唔記得千頌伊C 📺 睇番《來自星星的你》,時至2023嘅今日原來都已經有十年 🤯 就係呢套劇係香港掀起炸雞+啤酒熱潮,令港人發現「🍗炸雞+🍺啤酒」呢個Best combo原來咁爽!🤩堂食叫半半炸雞同網上外賣平台外賣並不一樣,唔一定要原味x甜辣;而係可以自選半半口味,今次就叫左原味x蜂蜜蒜蓉。自選半半炸雞($206) — 原味其實都有小小辣,似以前脆香雞翼果種辣度,唔食得辣嘅朋友都尚可接受。炸粉唔會太厚,脆卜卜嘅外層包住嫩滑多汁嘅雞肉,咬入口有雞油嘅方之為合格 🉐 食落雞肉無雞油嘅炸雞通通都是Fail,而<李家>穩穩扎扎地係合格炸雞,所以平時想外賣Junk food都非「李」不可 🤣🤣🤣🤣🤣 (白痴食字,自己打完都笑)。我比較偏好有汁嘅炸雞,蜂蜜蒜蓉呢個配搭比較Refreshing,同埋自欺欺人覺得蜂蜜滋潤無咁熱氣 🤣值得一提嘅係餐廳環境,仲係十年前果個橙色牆同懷舊霓紅燈,仲要啲黃光色燈光真係好有年代感 😆😆😆 我想影靚盤雞都要自己拎電話出黎打燈 📸 實力派果然唔同啲 😎👍🏼 真真正正
<李家> 📍尖沙咀
🔸元祖級炸雞
🔸用作品說話,保持一貫高水準 🔝

原味炸雞  (半隻)

蜂蜜蒜蓉炸雞(半隻)

值得一提嘅係餐廳環境,仲係十年前果個橙色牆同懷舊霓紅燈,仲要啲黃光色燈光真係好有年代感 😆😆😆 我想影靚盤雞都要自己拎電話出黎打燈 📸 實力派果然唔同啲 😎👍🏼 真真正正用作品說話。

• 蜂蜜蒜蓉炸雞