Vision 8

餐廳老闆好nice,服務態度好好👍🏻 因為餐廳座位嘅問題,我地要調去其他位置,老闆同我地講咗好多次唔好意思,好客氣,最後仲請我地飲杯野🥳💪🏻 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 ($268)呢個豬鞍扒非常厚身,啖啖肉,而且肉質結實,有豬香味😝 仲可以自選唔同嘅醬汁,個人認配黑椒都幾夾。另外,配菜嘅焗薯係用咗芝士去焗,芝士焗得好香,令成個焗薯片更好食😋 而且豬鞍嘅脂肪比例較少,係一個健康嘅選擇💪🏻💪🏻 鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵 ($168)蕃茄醬有好多茄蓉,係偏甜嘅茄醬,再加上用有蒜蓉去炒,令茄醬混都有蒜香,所以意大利粉嘅味道更加豐富😋 另外,蜆肉係原隻連殼上,都鮮味,亦都有好多隻蜆🥳💪🏻 酥炸魷魚圈 ($68)魷魚圈炸得好脆身,內裏嘅魷魚肉彈牙煙靭😛 配埋他他醬一齊食好夾!💪🏻 餐湯及餐包 ($42)餐湯係蕃茄忌廉湯,蕃茄好濃郁,而且係偏酸嘅蕃茄味,個人幾鐘意🤩 好開胃!另外,餐包都焗得好鬆軟!熱辣辣搽埋牛油好香。味道:7.5/10性價比:6/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 ($268)

💪🏻 鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵 ($168)

💪🏻 酥炸魷魚圈 ($68)

💪🏻 餐湯及餐包 ($42)

味道:7.5/10
性價比:6/10