哈喺台灣有喜歡既意思,而且老闆有一輪好鍾意用豆🫘整唔同既飲品,所以就有左哈豆呢個名,感覺幾得意😂 呢到係由台灣人主理,裝修都有台灣風情,有好多唔同台灣地標既卡通壁畫,另一邊既黑板仲畫左同寫左好多經典劇集同電影🎬,包括惡作劇之吻💋、流星花園🌠不能說的秘密等等,有feel之餘,啲野食地道又好食😋 係個性價比幾高既選擇~(5 😍 係滿分,🤩係半分)嘎嘎脆芋頭愛花生 🍦🍠🥜🍧 - $99 (好味指數:😍😍😍😍)台式刨冰🍧一向都好吸引🤩 而且宜家天氣咁熱☀️,食刨冰🍧真係幾爽~ 呢到既刨冰🍧份量好多~ 上面有香脆既雪糕筒🍦,跟住有清新軟滑既香芋雪糕🍠🍦、綿密香甜既紅豆蓉🫘、香濃有鹹香又creamy既花生奶蓋🥜🥛,而下面既刨冰🍧係撈左低糖既仙草糖水同黃豆粉🟡,味道清爽香口,旁邊仲有煙煙韌韌又香甜既芋圓🍠🟡🟣⚪️,層次豐富又足料,甜度適中,感覺透心涼又滿足😌鮮梅佐豬排滷肉飯 🐷🍚 - $68 (好味指數:😍😍😍😍🤩)滷肉🐷滷得入味又惹味,除左基本既豉油同糖,仲有蔥酥、蒜頭🧄等等,蔥酥係用紅蔥頭切粒之後油炸而成,氣味香醇,蒜頭🧄既惹味,仲有酒吊出個香味,食得出有唔同既層次~ 雖然係肉碎但唔會鞋口又細嫩~

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
嘎嘎脆芋頭愛花生

鮮梅佐豬排滷肉飯

滷肉🐷滷得入味又惹味,除左基本既豉油同糖,仲有蔥酥、蒜頭🧄等等,蔥酥係用紅蔥頭切粒之後油炸而成,氣味香醇,蒜頭🧄既惹味,仲有酒吊出個香味,食得出有唔同既層次~ 雖然係肉碎但唔會鞋口又細嫩~ 而豬排🐷炸到🔥金黃酥脆,炸皮夠薄,有幾豐富幾油香同埋肉香,仲甜甜地咁感覺豬味🐷更加出~ 配埋酸酸甜甜既梅汁,味道自然,可以解膩同提鮮,好食😋 旁邊仲有爽口既椰菜🥬、清爽既青瓜🥒同埋醃過既滷蛋🥚tim~
豐盛台灣牛肉湯麵

豐盛台灣牛肉湯麵 🇹🇼🐮🍜 - $78 (好味指數:😍😍😍😍)
牛肉🐮用既係薄切牛腱🐮,滷得又腍又入味,肥瘦比例啱啱好,半筋半肉,質嫩爽口,帶有啲膠質,嘴唇有少少黏👍🏻 同時仲有花枝丸🦑同貢丸 ⚫️🍄🐷tim😜 花枝丸🦑鮮甜爽口,貢丸⚫️🍄🐷香口彈牙~ 而個牛肉湯底🐮🥣香濃又唔油,可能因為湯底🥣用牛骨🦴既比例比較多~ 麵🍜亦都掛湯,煙煙韌韌咁感覺唔錯~ 配埋蘿蔔、紅蘿蔔🥕同埋醃過既滷蛋🥚,味道香甜可口~
哈豆鮮果茶

哈豆鮮果茶🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
小編一向都好鍾意飲水果茶🍵,所以今次都叫左🤤 裡面用左幾多水果,包括蘋果🍎、百香果、火龍果、檸檬🍋等等,味道酸酸甜甜咁,有芳香誘人既天然果味,飲落清新順喉,而且份量仲幾多tim, 幾抵飲🤩

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩