2016-07-03 1707 views
早就聽過唔少朋友推介一蘭拉麵,但一直都冇去食,呢排比較空閒就決定要去試下。我係午飯時間去,但入到去意外地唔洗等位。安頓好之後,就開始點菜。入到去當然係點拉麵,個拉麵我要左3塊叉燒、清淡口味、較軟麵質、加青蔥白蔥同埋一份秘制醬油。除此之外仲點左一個抹茶杏仁豆腐。等待拉麵黎到嘅時候,我係非常期待嘅,因為見咁多人讚賞,但當拉麵黎到試第一啖嘅時候其實係失望,因為冇期望同想像中咁好食,然後再試叉燒,都係覺得一般⋯之後就有d失落咁食唒成碗。食完拉麵之後就到抹茶杏仁豆腐,第一啖食落覺得相當有驚喜,因為覺得相當唔錯,幾香同滑,甚至覺得成個午飯嘅亮點係個甜品 。總括黎講,拉麵其實有少少名大於實,但抹茶杏仁豆腐唔錯同埋服務都幾好 。

一蘭拉麵
抹茶杏仁豆腐
2016-06-22
$150 (Lunch)
抹茶杏仁豆腐