2017-08-26 538 views
朋友約食飯, 提議去旺角樓上餐廳, 地點方便, why not?餐廳門口有隻大匙羹同叉,提醒我哋準備開餐喇 餐廳佈置年青, 有烏絲燈, 木枱, 七彩顏色鋼椅, 仲有牆上寫咗大大個餐廳名同畫咗唔同嘅食物,好relax!先叫咗黑松露, 煙火腿, 芝士多士。 多士烘得熱辣辣又香脆, 裏面的芝士溶化, 夾雜著黑松露嘅香味 ,煙火腿嘅煙燻鹹香 ,一口咬落去, 芝士仲可以拉絲 ,滿足烤西班牙豬肋骨, 豬肋骨有少少脂肪, 甘香美味 ,肉質又鬆軟, 唔使點附上的燒汁都好好味 另外配菜 一啲都唔野少, 面頭嘅苜宿芽好新鮮, 又含有豐富嘅礦物質 ,仲有西蘭花, 同香脆薯條另外叫咗慢煮牛柳, 擺放得成幅畫咁靚, 仲有啲泡泡喺個牛柳上面, 原來係黑松露味嚟㗎 慢煮比煎焗嘅肉質更軟更嫩,肉汁被鎖住,更能帶出牛味,肉身又唔會滲出血水。 黑松露薯蓉唔錯,仲有原個蒜頭上,甜甜地朋友飲咗曲奇朱古力奶昔 ,齋睇都覺正, 佢話好味。我叫咗紫屋迷戀, 其實係落神花茶, 好鍾意佢隻色夠紅艷, 酸酸地, 飲咗生津止渴,聽聞還可使人精神煥發其實呢度仲有好多手工啤 ,下次約埋家姐嚟先。朋友好介紹, 喺度盡情吃喝

餐廳門口有隻大匙羹同叉,提醒我哋準備開餐喇

黑松露煙火腿芝士多士

烤西班牙豬肋骨

慢煮牛柳

朋友飲咗曲奇朱古力奶昔 ,齋睇都覺正, 佢話好味。

曲奇朱古力奶昔

紫屋迷戀

其實呢度仲有好多手工啤 ,下次約埋家姐嚟先。

朋友好介紹, 喺度盡情吃喝

2017-08-24
黑松露煙火腿芝士多士