朋友起英國返嚟,話想食刺身壽司經過篩選之後搵咗呢間見佢晚市選擇多:刺身拼盤、壽司、手卷、湯烏冬、壽喜燒、刺身丼、日式定食都有可惜朋友唔太肚餓🤣只係點咗刺身同茶碗蒸而我就叫咗個刺身丼本身亦有二人餐▶️ 火炙魚生飯 ($138)係秋季限定款式✨原來一碗已經有八款刺身!本身掙扎咗好耐要北海道帆立貝松葉蟹丼 (價錢有啲貴)定雜錦丼呢個就可以滿足到我啦😌有吞拿魚、三文魚、魷魚、帶子、赤海蝦、油甘魚、鰈魚邊、鯖魚、三文魚籽!大部份經過炙燒,食落唔會太生刺身厚切,全部食落肥美比較出色係炙燒吞拿魚、三文魚、帶子💗入口好嫩鯖魚調味好香,味道突出油甘魚比想像中好食,冇一般食落嗰啲咁韌第一次試鰈魚邊,比較油膩,個人麻麻哋魷魚滑潺潺,都唔係我杯茶🙈赤海蝦刺身一般般🦐蟹膏食落有啲腥鍾意呢度啲壽司飯事先用醋酒調過味,唔係白雪雪嘅👍🏻口感仲好好,比較粗身混合埋啲爆魚油三文魚籽好正-整體刺身質感唔錯,唔韌不過美中不足係欠缺鮮甜味道,同埋嫌佢唔夠炙燒,冇咩煙燻香味😗環境OK,星期五晚都多人,限時1小時服務可以,上菜快手多數晚市一個足料刺身丼飯都要~$250,呢個加埋一$150🥰算唔錯
朋友起英國返嚟,話想食刺身壽司
經過篩選之後搵咗呢間

可惜朋友唔太肚餓🤣只係點咗刺身同茶碗蒸
而我就叫咗個刺身

本身亦有二人餐

▶️ 火炙魚生飯 ($138)
係秋季限定款式✨
原來一碗已經有八款刺身
呢個就可以滿足到我啦😌
火炙魚生飯

大部份經過炙燒,食落唔會太生
刺身厚切,全部食落肥美
比較出色係炙燒吞拿魚、三文魚、帶子💗入口好嫩

鯖魚調味好香,味道突出
油甘魚比想像中好食,冇一般食落嗰啲咁韌
第一次試鰈魚邊,比較油膩,個人麻麻哋
魷魚滑潺潺,都唔係我杯茶🙈
赤海蝦刺身一般般🦐蟹膏食落有啲腥

混合埋啲爆魚油三文魚籽好正

整體刺身質感唔錯,唔韌
環境OK,星期五晚都多人,限時1小時
服務可以,上菜快手