約朋友去觀塘食野永遠唔會怕無野食,因爲實在太多高水準工廈餐廳!前排同朋友去左呢間好有台灣感覺嘅日月堂,真係幾抵食。起司雞排便當($63)-呢款係比較特別,雞肉內真係夾了半溶芝士,超吸引。而旁邊嘅滷肉唔會好肥,仲有軟骨,鹹度適中入味,口感好好。蚵仔煎($42)-無expect過蚵仔係大大粒,幾肥美。特別鍾意中間夾了層生菜,令味道更balance玉米起司蛋捲餅($38)-蛋捲嘅外層香脆之餘,蛋味好濃,配上入面熱熔芝士同玉米,口感一流。紅燒豬腳拌麵($60) -豬腳整到好軟淋,而且都幾多多筋,口感幾好。飲品方面,餐廳好好咁提供甜度同冰量選擇,可以嘆到台式飲品之餘唔會好邪惡。點了凍仙草奶茶($24)同凍黑糖珍珠鮮奶($32),價錢好抵之餘仙草同珍珠分量好充足,好滿足。

起司雞排便當

起司雞排便當($63)
蚵仔煎

蚵仔煎($42)

玉米起司蛋捲餅

玉米起司蛋捲餅($38)
紅燒豬腳拌麵

紅燒豬腳拌麵($60)
-豬腳整到好軟淋,而且都幾多多筋,口感幾好。

起司雞排便當
蚵仔煎