觀塘好多工廈餐廳,當中台灣菜都唔少,之前食過阿元來了,小時光,五月星,今次呢間哈豆,一入門口便看見用粉筆畫的台星黑板,十套青春台劇及台灣電影,靚!黑板下面有個大木櫃,裡面有隻可愛的白色貓咪,靚!餐廳有一邊牆油上台灣景點以及台灣地圖,靚!菜單製作成一本雜誌,上面有好多台灣校服相,以及一些語錄,十分青春,靚!.餐廳環境充滿台灣風味之餘,食物亦都色香味俱全。五寶雜錦醬乾拌麵 $68 拌麵有芝麻醬加麻辣醬,兩個味道都幾夾,啲餸雖然每樣一件,但都唔少料。台式滷水拼盤 $49 滷得入味,可惜牛肉及雞翅只得一件,二人分享都唔夠分。路邊攤小香腸 $36 好食!係真台灣腸!乾身又香口,但以這份量只有五件,價錢唔算平。哈豆鮮果茶 $52黑糖芋芋鮮奶 $49 飲品唔算平,不過份量,賣相都有返咁上下,果茶好多生果,味道少少偏甜。當然黑糖鮮奶更甜,加埋芋泥底,香滑又飽肚,邪惡又難以抗拒!.我成日都會話香港食台灣菜好貴,如果有得飛,我個個月飛去台灣食啦!但宜家無得飛麻,唯有比貴啲食住啲台灣風味先啦,其實一人$120食個晚餐都可以接受吖。

黑板下面有個大木櫃,裡面有隻可愛的白色貓咪,靚!

餐廳有一邊牆油上台灣景點以及台灣地圖,靚!

餐廳環境充滿台灣風味之餘,食物亦都色香味俱全。
五寶雜錦醬乾拌麵

哈豆鮮果茶