又到月尾,即意味住係同男友覓食大餐嘅時候。今次我揀咁旺角樓上cafe,主要因為本來呢間都係網上有好多好評,而且相中見到佢環境優美、食物精緻,真係好吸引人。不過真正令我食指大動嘅其實係提早訂座20:30可以免費獲得原味梳乎厘一客雖然有訂座,仍溫馨提示大家要早d到。因為我訂星期五晚20:30,但20:15已經有人坐出面排隊等位,不論有冇訂座,侍應都唔係即刻比到位我地,所以我地都乖乖地排隊,等有位時可以優先入座。等待過程唔辛苦。佢有一行小椅子坐,而且等候位置都係餐廳空間一部分,所以唔污糟。反而果合位更有裝修就係入門口個打卡位,設有大理石高店,唔打卡都可以擺放我果日嘅雜物袋驚喜位係,餐廳見出面越黎越多人等,仲派發草莓四季花試飲,叫我地耐心等候,真係好體貼幸好最後都冇太遲入座,大概20:30都有位就入咗去。原來入面空間好闊好大,裝修都好令,燈光光猛得黎係令人舒服同精神。一坐好侍應仲提我地地上有放包包嘅小籃子,果下真係好impressed,佢地連呢個位都會主動服務埋。(主要係我果日真係拎唔少野🤣)落單方面就全自助式好似去大家樂咁,但聽男友講話只收現金😵 亦因為自助嘅緣故,餐廳任何時段都免加一(但內

等待過程唔辛苦。

落單方面就全自助式好似去大家樂咁,但聽男友講話只收現金😵 亦因為自助嘅緣故,餐廳任何時段都免加一(但內心覺得就算加一都值

為咗搭夠$300,我地兩人點咗一粉龍蝦包、黑松露三文魚子卡邦尼意粉同髒髒黑糖珍珠鮮奶。

意粉個人覺得味好香,不講黑松露定卡邦尼都好濃郁,但兩者唔會唔夾。但男友就食落有點濟。
黑松露三文魚子卡邦尼

龍蝦包兩個都比好好評。包同龍蝦肉本身係凍,配上千島醬,依然美味,而且唔會太少份量。
龍蝦蟹肉包

黑糖珍奶就賣相好精緻,令人好唔捨得飲。珍珠好好咬。又大大粒,份量都多。可惜唔記得少甜,現家飲完都好大罪惡感。

Hahahhaahaa結局總是令人意想不到。最期待個梳乎厘優惠竟因為點咗果三份野後都好飽所以取消咗

2019-11-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
黑松露三文魚子卡邦尼
龍蝦蟹肉包