餐廳裝修好有台灣風味同特式,好喜歡餐廳以簡單撲素就是幸福嘅概念,簡簡單單食一餐台灣菜都可以搵到幸福嘅感覺!🐮眷村牛肉麵 $69可以揀紅燒湯,或者比較特別嘅麻辣湯同蔥油乾拌,我地揀番傳統紅燒湯湯底濃郁,牛骨味香,麵係幼身台灣麵,麵質比較淋。牛肉係厚切牛展,燉得夠入味。🐔雞滷飯 $45一般台式餐廳只有滷肉飯或者嘉義雞肉飯。小孩子才做選擇!呢到可以揀番兩樣!滷肉油脂好香雞肉好軟好滑,好似沙律雞肉咁,雞肉伴埋滷肉汁食更好食!🍳薯餅起司蛋餅 $36去台灣真係必食蛋餅做早餐!最近都冇去台灣,所以去食台灣野會好想食蛋餅,估唔到係成件薯餅夾落蛋餅到,薯餅香脆同蛋餅都好夾,芝士仲有輕輕嘅拉司效果,好喜歡加左薯餅嘅蛋餅🐸青蛙撞奶 $27兩杯飲品都揀左具台灣傳統特式嘅飲品。青蛙撞奶啫係近年大家常飲嘅黑糖珍珠鮮奶。加左黑糖嘅鮮奶比較甜,對我黎講甜度適中而且飲甜野就有滿滿幸福感!🍋蜂蜜檸檬愛玉 $24清新嘅檸檬香味加上微甜嘅蜂蜜,非常解渴!揀滑嘟嘟嘅愛玉零負擔,比珍珠健康!

🐮眷村牛肉麵 $69
眷村牛肉麵

🐔雞滷飯 $45
雞滷飯

🍳薯餅起司蛋餅 $36

🐸青蛙撞奶 $27
兩杯飲品都揀左具台灣傳統特式嘅飲品。
青蛙撞奶

🍋蜂蜜檸檬愛玉 $24