2017-10-17 192 views
講左十世話去樂天皇朝試下係咪真係咁好味既我,終於有機會試倒啦。因為得兩個人既關係,叫得吾多野食,只係叫左我鍾意食既擔擔麵,呢度好出名既八色小籠包同埋好奇想試既千層油糕🙃👁‍🗨 皇朝擔擔麵 (7/10) 💲58離到樂天皇朝,都係忍吾倒口要叫番碗擔擔麵離食🤦🏻‍♀️初初猶疑左好耐究竟叫吾叫呢個擔擔麵,因為佢話明係辣既,但係又吾知到底會有幾辣,怕會辣到食吾倒🙃碗麵一離,見倒咁紅咁橙,真心驚左一驚,感覺好辣😳食左幾啖之後真係覺得好辣,有一刻想放棄😂不過好在再撈下底下既花生醬,成碗麵既辣度即刻降低左好多,勉強都清倒成碗擔擔麵,整體離講,佢雖然辣,但係辣得好味,最緊要係花生醬味夠濃😂👁‍🗨 皇朝八色小籠包 (7/10) 💲98好多人都話樂天皇朝既八色小籠包好出色,但係第一次試既我,反而覺得冇想像中咁好味😮八色即係有八隻味既小籠包,包括原味,黑松露,麻辣,芝士,人參,鵝肝,蟹粉同埋蒜香,不過雖然佢話就話有8隻味,但係其實好多都吾係好食得出佢係咩味😳似食緊原味🙁唯一個人最鍾意,最滿意既就係佢果個黑松露味小籠包,佢係唯一一個令人食得出係咩味既小籠包,黑松露味濃,好岩鍾意食黑松露既朋友🤤如果下次再離食小籠包

👁‍🗨 皇朝擔擔麵 (7/10) 💲58

皇朝擔擔麵

👁‍🗨 皇朝八色小籠包 (7/10) 💲98

皇朝八色小籠包

好多人都話樂天皇朝既八色小籠包好出色,但係第一次試既我,反而覺得冇想像中咁好味😮八色即係有八隻味既小籠包,包括原味,黑松露,麻辣,芝士,人參,鵝肝,蟹粉同埋蒜香,不過雖然佢話就話有8隻味,但係其實好多都吾係好食得出佢係咩味😳似食緊原味🙁唯一個人最鍾意,最滿意既就係佢果個黑松露味小籠包,佢係唯一一個令人食得出係咩味既小籠包,黑松露味濃,好岩鍾意食黑松露既朋友🤤如果下次再離食小籠包,都係叫番原味,又或者黑松露味好d😳至少吾會得個色,吾太食得倒佢所講既味道

👁‍🗨 千層油糕 (7/10) 💲28

千層油糕

之前係鼎泰豐食過佢既千層油糕之後就愛上左,難得係樂天皇朝又見倒呢個糕,就當然想叫離食😳但係發現佢原來同鼎泰豐既整法吾太一樣,呢度既千層油糕每隔幾層就有桂花餡係入面,所以食落酸酸地,吾似鼎泰豐咁純粹係一個油糕冇餡,個人就吾太鍾意佢既酸味,都係鼎泰豐果個千層油糕好味d比較岩我口味🤓

🔛 整體評分(7/10)
皇朝擔擔麵
皇朝八色小籠包