2019-07-17 75 views
今日和朋友晚上往銅鑼灣Bingo & Cook食韓國菜, 我們點了原味韓式無骨烤雞, 忌廉芝士炒年糕、海蝦炒飯、奧利奧奶昔和茉莉花茶。原味韓式無骨烤雞烤得金黃, 雞肉肉質鮮嫩,食落啖啖肉有油花, 雞肉配上自家製醬汁, 醬汁有少少辣,食落惹味;配菜粟米食落鮮甜, 焗薯仔食落爽脆, 整份原味韓式無骨烤雞份量十足, 食落啖啖肉, 美味可口;忌廉芝士炒年糕忌廉味道香滑, 芝士味道香濃, 年糕食落軟綿彈牙, 朱肉肉味香濃、雞蛋香滑、蔥花能帶出年糕的美味、面條爽口, 整份忌廉芝士炒年糕口感十足, 食落醒胃;海蝦炒飯賣相吸引, 炒飯炒得乾身爽口, 飯粒層次分明、蝦食落彈牙、魷魚食落爽口鮮甜、紅椒和青椒食落辣度適中;最後奧利奧奶昔忌廉香滑, 朱古力碎甜度適中、奧利奧味道甜度適中。餐廳環境不錯,座位舒適, 燈光光線柔和坐得舒服,食物美味、份量十足, 我和朋友食了一頓美味韓國菜。
奧利奧奶昔
忌廉芝士炒年糕