2016-12-27 8551 views
聖誕節想搵好食的餐廳又唔想被人瘋狂加價,我就同屋企人又黎食Greyhound Cafe啦!可能因為Greybound主打泰式fusion菜,所以唔係好多人食,唔洗Book台都有大台,算好彩!軟殻蟹墨汁意大利麵高質嘅蒜香墨汁意粉,炒得非常乾身,蒜味唔會太搶,但是味道非常惹味軟殼蟹炸到金黃鬆脆,外脆內多汁,而且唔會好油的感覺,非常滿意羅勒的味道好特別丶好香。羅勒味道與扁意粉好夾,整體感覺都香好舒服。帶子切半去煎,口感唔夠滿足,建議原隻帶子以增加口感。此乃唯一不足之處。單骨雞翼以醬油丶胡椒丶鹽等配料去醃,雞肉炸得多脆內多汁,味道簡單又惹味。一個素食的金邊粉,材料只有雜菌,但味道好好味!金邊粉炒得好乾身,夠哂味!配碟的辣粉超辣,加左1/3足夠夠哂我覺得辣。重有花生碎,3道好香好好味!滿足!脆炸三文魚邊,三文魚油脂味好香口,如果唔怕魚腥味的朋友應該會超鍾意食!又香口又正,如果可以配啤酒就正到爆!炸豬手配糯米飯,糯米飯蒸得鬆軟,QQ的口感唔會好硬身。豬手味道偏咸同重,而豬皮炸得好脆身,肉質都唔會太乾身,整體味道滿意。醬汁有酸酸的梅醬,可以消去豬手的油膩感!聖誕節硬係覺得食甜品會開心啲雖然味道不錯,

羅勒帶子扁意粉
單骨雞翼
泰式金邊粉
脆炸三文魚
炸豬手糯米飯
醬汁有酸酸的梅醬,可以消去豬手的油膩感!
Brownie
聖誕節硬係覺得食甜品會開心啲
雖然味道不錯,但是整體口感過份濕潤,如果硬身少許或加點Nuts會更好
2016-12-25
羅勒帶子扁意粉