美都餐室屹立在油麻地72年以上,屬於一間老字號的冰室餐廳,在疫情期不幸停業,但原來早在去年10月底,美都餐廳已經靜悄悄地於原址重開,故此,有網民圖文並茂分享到訪餐廳懷緬一番,怎知隨即遭到其他香港網民狠批『劣圾中 極品』。原本真係唔信, 食完之後我真係信到十足十, 今日真係要頂下佢先可以下番淡氣 咁嘅劣圾都可以畀人食。 嘩!收費一啲都唔平, 質素 就真係 衰過一般茶餐廳, 福建炒飯配料 完全冇乜特別, 最失敗係 食咗兩三啖之後發覺有一執 食鹽 未完全 融化, 咸乸 到 盲公都會開眼, 飯粒根本就唔夠熱 粒粒唔夠分明 蛋冇蛋香 菜冇菜味 肉冇肉味, 午市冇套餐 飲品要另計, 1百零幾蚊 真係 食餐 「劣圾」。