2019-05-30 197 views
今日終於同左肉食男友去尖沙咀既the grill room之前都有同朋友去過銅鑼灣嗰間但尖沙咀呢間睇落靚好多,打卡點都多好多,同環境都舒服啲。(ps連廁所都靚過人)我同男朋友去到嘅時候已經20:30所以唔洗等位直接入去坐我同男朋友叫左一個set dinner同散叫意粉Set dinner🥘$408(choose 1 main+entree+desert )燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉黑松露磨茹忌廉湯三層巧克力慕絲(要另加$38)我地另外再叫左黑松露薯條 $48、香草鮮蠔芥末忌廉汁扁意粉 $168首先個肉眼扒真係超好味,我地叫左六成熟,勁juicyyy。同個份量都幾大,夠餵飽我既肉食男友。香草鮮蠔意粉好重生蠔味,本身我唔太鐘意食生蠔,但呢個意粉真係好食,一啲都唔腥。(其實都可以嗌套餐,但因為真係好少少貴,所以最後就只係叫左一個餐加散叫意粉)而黑松露薯條都係好好食,本來我唔太食黑松露,但餐廳整得好好食。 $48本身我就唔係太食生果,所以叫甜品既時候,刻意加左錢去叫三層巧克力慕絲,但係最後上菜嘅時候都有士多啤梨汁,但係最後我都有試到小小。上兩層都係慕絲係兩種唔同既朱古力,食落好有層次,而最
今日終於同左肉食男友去尖沙咀既the grill room
之前都有同朋友去過銅鑼灣嗰間

我同男朋友去到嘅時候已經20:30
所以唔洗等位
直接入去坐

我同男朋友叫左一個set dinner同散叫意粉
Set dinner🥘$408
黑松露磨茹忌廉湯
三層巧克力慕絲(要另加$38)

我地另外再叫左
黑松露薯條 $48、香草鮮蠔芥末忌廉汁扁意粉 $168

香草鮮蠔芥末忌廉汁扁意粉

黑松露薯條

本身我就唔係太食生果,所以叫甜品既時候,刻意加左錢去叫三層巧克力慕絲,但係最後上菜嘅時候都有士多啤梨汁,但係最後我都有試到小小。上兩層都係慕絲係兩種唔同既朱古力,食落好有層次,而最底個層朱古力餅底都超好食,好香牛油味。不過個人就覺得唔係好值得加$38去叫。
三層巧克力慕絲

2019-05-21