2015-05-03 11934 views
就快母親節 今年提早同媽媽興祝聽朋友講 呢間自助餐又多野食又抵食 於是就決定去呢間我地訂左食七點半果場 雖然貴少少但係時間長少少 唔洗趕頭趕命大概七點左右上到去 但係原來要七點半先入得因為早場岩岩七點完喎 等到大概十分鐘左右 就開始入座呢度窗景望到維港 但係我地就坐係入少少既熟食區 (其實我都早成個星期訂 但係都已經無哂窗邊 不過當晚的確係坐到滿哂)坐低左一陣 就有侍應同我地講 可以去拎野食一開始生蠔好多人排隊 所以決定食刺身先 雖然都多人排 但係無生蠔條龍就誇張排左陣 發現刺身檔旁寫住八點三會出「daily special」好似有海膽同其他特別既刺身 拎完刺身就順手拎埋沙律 佢有個牌放左係度教你撈沙律 幾得意食完呢兩樣 見生蠔一樣咁多人 就決定行近少少 食左熟食先 和牛 雖然望落好似好生 但係非常好食 鴨肝 個人就麻麻 試左件 無乜特別薄燒牛 你去就即刻煎 雖然個樣好似打邊爐既肥牛 但係食落去就會有明顯既分別食食下 突然之間有人係和牛隔離響鐘 又見開始有人排隊 於是跟出去排隊原來出韓式蒸海 有鮑魚同蜆排完呢樣醒起刺身出special 所以又去排刺身差唔多九點 終於見到生蠔條龍開始短少
就快母親節 今年提早同媽媽興祝
差唔多九點 終於見到生蠔條龍開始短少少 就開始進攻生蠔喇
排左四轉 開始食甜品 款式真係多到眼都花
朋友話呢度既牛乳布丁好好食 所以一定要食牛乳布丁
咁就拎左個試 的確好滑 好香牛奶味 所以番兜多個
之後去拎心太軟 呢個值得一提 呢度 有得寫低字比師傅幫你畫碟寫字 非常特別
燉湯
長腳蟹
刺身special
刺身Special
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
長腳蟹
刺身Special