2019-07-23 537 views
週末來到銅鑼灣,朋友建議吃小龍包便一行四人來到樂天皇朝。 一入餐廳就感覺很舒服 ,呢間分店比較闊落 燈光較暗但當中有一個長型的燈花池,感覺很好,加分👍👍兩位朋友也十分喜歡這裏的小籠包,均指是必食之選。確實這家小籠包皮薄多汁😋😋不是太咸,好味。原先以為這秋葵是涼拌,誰知是熱食🤦🤦個汁撈得比較鹹,如果佢係涼拌可能會更好味。呢個醉雞都係必食之選😋😋有濃濃的酒香味及雞肉嫩滑。( 不過四個人分就略嫌細碟咗少少,每人兩舊唔夠喉,因為好好好好味😚😚)另外嗌咗碟雪菜蝦仁炒飯,味道則一般🙄 (只係對比炒年糕及其他炒飯較清淡才選)紅油抄手都好味,唔會好大粒而辣到合適🤤🤤最後甜品:豆沙鍋餅。熱辣辣上枱,入面都有滿滿嘅豆沙餡,趁熱食,否則就唔香口🤗呢度環境坐得好舒服同埋唔會趕人走!地方闊落亦好適合同家人朋友傾計食飯嘅好地方👍出到去先見到原來平日有下午茶五折優惠 。我見其他分店都有優惠但時間同優惠折扣有分別🤔🤔不可以下次去其他地方試😍😍
週末來到銅鑼灣,朋友建議吃小龍包便一行四人來到樂天皇朝。

小籠包

原先以為這秋葵是涼拌,誰知是熱食🤦🤦
個汁撈得比較鹹,如果佢係涼拌可能會更好味。
李白醉雞

紅油抄手都好味,唔會好大粒而辣到合適🤤🤤

豆沙鍋餅

最後甜品:豆沙鍋餅。
熱辣辣上枱,入面都有滿滿嘅豆沙餡,趁熱食,否則就唔香口🤗

不可以下次去其他地方試😍😍
小籠包