2019-07-04 497 views
今晚同朋友外出, 行到身水身汗,好想搵個舒服啲嘅地方坐低食晚餐。記得呢頭附近有間泰國嘢喺酒店樓下 ,坐得都幾舒服所以就揀咗呢一間泰國餐廳食。朋友叫咗海南雞飯,配冬瓜湯。賣相唔錯,味道方面朋友話唔係好好食,但可以接受。而我自己就叫咗泰式蝦球炒金邊粉。 我本來以為係辣,原來係係酸酸甜甜。 其實都好開胃嘅都啱夏天食,但係份量有啲大碟,食得多對隻味道有啲厭。我覺得一般般, 淺嚐即可。提外話,餐廳感覺都乾淨,但係食食下,有隻細曱甴係碟下面走左出黎........好核突。我用金邊粉碟上面塊葉ko左佢見到都唔開胃我地加左錢叫左特飲。。總括而言,呢間泰式嘢其實唔係太好食 ,價錢都唔平,只係環境真係唔錯,服務都唔錯,坐得都好舒服。注重食到好味泰式味道ge朋友可以試下其他餐廳。

朋友叫咗海南雞飯,配冬瓜湯。

賣相唔錯,味道方面朋友話唔係好好食,但可以接受。

我用金邊粉碟上面塊葉ko左佢
見到都唔開胃

我地加左錢叫左特飲。