2019-08-17 310 views
週末想同朋友搵個地方relax下,係網上睇到呢間餐廳嘅環境唔錯,就選擇去呢度hightea~ 😌環境都幾舒服,播住輕音樂,令人心情不期然咁放鬆哂~我地叫左呢個 Afternoon Tea Set ($328 for two),再有加一服務費~有3款鹹點、3款甜點 (款式視乎供應而定)和一杯飲品,還可以選擇 Tete De Moine 半硬芝士 (鹹點)或者 義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜 (甜點),咁我地就選擇左前者~煙燻三文魚三文治將煙燻三文魚卷得厚厚的,濃濃嘅煙燻三文魚味令到每一啖都有幸福嘅感覺🥰🥰自家煙燻車打芝士薯球外脆內軟嘅芝士薯球,入面嘅薯蓉口感非常細滑 creamy,配上濃郁嘅車打芝士真係好好味!😋馬茲卡彭芝士小點餅乾上嘅芝士口感幼滑,但芝士味唔濃,味道偏淡,主要靠灑係芝士面嘅鹹蛋黃碎去提升個味道~紅桑子芝士蛋糕呢個蛋糕分左3層,每層嘅酸甜度都唔一樣,口感豐富,酸酸甜甜咁好醒胃!核桃朱古力蛋糕作為朱古力控對呢個蛋糕好滿意!底層嘅朱古力有淡淡嘅酒香,質感幼滑,同蛋糕面嘅核桃蓉味道相輔相成~🤩🤩野梅甜甜圈叫得甜甜圈,真係幾甜下😂 佢嘅質感比較 creamy,同我想像中嘅甜甜圈口感有

環境都幾舒服,播住輕音樂,令人心情不期然咁放鬆哂~

Afternoon  tea  set

煙燻三文魚三文治

自家煙燻車打芝士薯球

馬茲卡彭芝士小點

紅桑子芝士蛋糕

核桃朱古力蛋糕

野梅甜甜圈
叫得甜甜圈,真係幾甜下😂 佢嘅質感比較 creamy,同我想像中嘅甜甜圈口感有分別,但味道都唔錯~

Tete De Moine 半硬芝士
店員會係我地面前用刨刀將芝士削成薄薄一片,削成花狀就會放係碟上,削芝士嘅時候飄來陣陣芝士香~☺️

芝士幾鹹香,亦有一點羶味,但可以接受,唯獨食到第2-3朵芝士花嘅時候就會覺得芝士過鹹,要靠碟上嘅提子去中和番個鹹味...

草莓奶酪 & 藍莓奶酪
兩杯味道都偏淡(相比之下草莓奶酪味道稍濃),再加上有冰塊係入面,融冰後味道就更淡了🙈🙈

總結,無論係賣相定係味道都好高質,環境又舒適,店員態度又好友善,會推薦俾朋友~

2019-08-17
$180 (Tea)
Afternoon  tea  set
  • Afternoon  Tea  Set