2021-08-15 7306 views
踏入家中老闆既壽辰月活動,當然要由「嘗味名單」中選取一間心儀試一試。家中老闆一話呢間係中環文華既幾好要試,我就一個月前俾個電郵訂位。因為想安排好點,所以電郵問埋有冇泊車位,諗住俾貴貴時租都要型一型佢泊下文華酒店咁。點知餐廳經理好好英文咁回覆我係唔會有咁既安排既,E 嚟 E 去既英文寫得好靚,即刻覺得成單野唔同哂,要認真對待。講返今次午餐,可以用覺得自己型左嚟形容,一到場經理就安排坐係一張二人木桌,同隔離仲有一塊木製屏風隔一隔鄰台咁,即係話俾大家知間餐廳好重視PRIVACY,同埋講話請收細音量。落左單就上兩件飽,大家都一定會對中環酒店西餐廳既餐飽有期望,當然我睇到都已經想食,又嚟有圖有真相: 跟著就係今次三大主角之一既 牛肉他他,連埋有一個雞蛋黃當醬點,另一個就係白蘭地醬。呢個他他入面混左少少酸子之類既西餐配料,一提就提升哂成個他他既味,就咁食都已經好食到不得了,暫時係食過最好既牛肉他他: 主菜,炸魚薯條,英式餐廳食英國午餐。佢地用既魚好好,肉一疏疏,脆粉薄,份量足,優質:家中老闆一直想食TIKKA,就叫左黎試,佢個雞肉好諗,混咖哩一絕,配個長米飯乾身而鬆軟,好好:中間趁晏左少人點,同左

中間趁晏左少人點,同左個經理傾左一陣,知道唔少呢間有歷史既酒店既一點事跡,更令我好有FEEL。結果慢慢食,有傾有講咁LUNCH左兩粒鐘先閃人。家中老闆 話滿意安排,部車由佢泊得遠就遠啦,話食完慢慢行吓都好。「老闆俾LIKE,此刻無價。」
2021-07-29
$600 (Lunch)
Celebration
Birthday