2024-01-15 204 views
今次去嘗嘢食嘅邊間,香喷喷嘅香料味自店門溢出,直沖鼻子,攞條圍餐巾仲擦下流口水👀。老闆推介咗半隻燒雞,炭火嘅香味好入味,雞皮香脆得嚟又唔會太肥膩,真係神啊!每啖咬落,肉汁湧出,滋味滿分。然後嚟咗個炸春卷,應該係我會反復夢見嘅款,炸得好脆口,但裡頭嘅蔬菜又保持夠新鮮,唔油膩,加埋甜辣醬,好夾!最後,講下呢個牛河。啲牛肉條嫩滑得嚟保留有啖啖肉嘅真實口感,淋上嗰淡淡嘅醬汁,簡直係開胃遨遊!河粉滑而唔糊,豉油嘅香氣突出唔衝口,配合度正!整體黎講,這家店嘅菜式真係正宗得滯,唔洗飛去印尼都有得食正宗嘅味道⭐。份量仲可以,飽足感爆燈💣。快啲帶埋屋企人去試吓,保證唔會失望!