經過呢間有名氣嘅火鍋餐廳,呢度一向係我心中嘅美食寶庫。俾咗自己一個小犒賞,今日放lunch就去咗呢間一鍋堂食lunch。🛑70分鐘定量火鍋餐 HKD完美lunch set,份量剛剛好,包括湯底,主食同肉類。✅杏汁豬肺湯✅美國封門柳肉拼美國牛脷心托✅韓式醃蘿蔔✅潮州瀦肉扎✅香茜墨魚丸✅西洋菜韓式醃蘿蔔,酸酸甜甜,無比清新,作為開胃菜非常上鏡👍杏汁豬肺湯,就似火鍋一樣文化得我。湯底上頭飄香著滿滿的甜意,杏汁的甜,豬肺的鮮,讓人垂涎三尺,真正的「湯如其名」。再搭上特製嘅杏汁,灼人嘅香味噴發而出,口感堪稱一絕。 火鍋一啲都冇偷工減料,有好大一鍋豬肺。湯底甘甜,豐富嘅口感,一道美味湯底,令人意猶未盡。而美國封門柳肉拼美國牛脷心托係呢道餐品嘅焦點🪄。佢嘅味道好有層次感,有肉香嘅味道,再配伴上美國封門柳肉拼嘅特製醬汁,令牛肉冇負柳肉之名,美味爆棚。外皮煎至微脆,帶住美國牛肉嘅質地又滑又嫩,爽口不膩,輕輕一吸就感覺到肉之鮮美,瀰漫口腔,百嚐不厭。👄

🛑70分鐘定量火鍋餐 HKD
完美lunch set,份量剛剛好,包括湯底,主食同肉類。
✅杏汁豬肺湯
✅美國封門柳肉拼美國牛脷心托
✅韓式醃蘿蔔
✅潮州瀦肉扎
✅香茜墨魚丸
✅西洋菜
韓式醃蘿蔔,酸酸甜甜,無比清新,作為開胃菜非常上鏡👍