2024-05-02 23 views
今日同媽咪係西灣河散步,行到蘇豪東入左去The Salted Pig到食晚餐,環境幾好feel,開放式門口間唔中有啲海風吹入黎,餐牌都幾多選擇,啲份量仲好大碟👍🏻🥢脆焗火腿芝士雞胸扒、番茄醬、水牛芝士、車打芝士、薯條雞胸扒好大塊,外皮炸得好脆,入面嘅雞胸肉都好嫩,面頭有啲蕃茄醬同火腿芝士,口感同味道都好豐富,伴碟仲有啲薯條同鮮沙律菜,夠哂飽。🥢原條海鱸魚柳海鮮燴、鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒呢個菜式有啲湯係底,我叫左半份,有半大條海鱸魚,魚皮有煎香過,味道不錯,而海鱸魚下仲有啲蝦、蜆同麵包粒,湯入面有啲辣肉腸食落好夠味。Side dish我地仲點個香蒜炒時菜,份量又係好多,有啲椰菜仔、豆同炒菇,仲好香牛油味🥢紅石榴汁味道清甜,我同媽咪一人一杯

🥢脆焗火腿芝士雞胸扒、番茄醬、水牛芝士、車打芝士、薯條

🥢原條海鱸魚柳海鮮燴、鮮蝦、蜆、辣肉腸、麵包粒

🥢紅石榴汁
味道清甜,我同媽咪一人一杯