2024-05-02 133 views
嗚 要去到下半年先有時間去旅行啦🥲 掛住韓國都可以過嚟呢一間韓式Cafe過吓癮先 適逢春天嘅來臨 呢一間Cafe提供咗多款櫻花系列嘅產品🙀 除咗造型特別之外 味道都唔錯㗎半半炸雞呢一款炸雞係可以喺其他口味度揀兩款🍗 我哋就揀咗芝士炸雞同埋蜂蜜炸雞🍯 兩款都係有啲調味粉喺上面 黃色嘅係芝士炸雞 白色嘅係蜂蜜口味 兩款都同個炸雞好夾 炸雞非常香脆 雞皮炸得好鬆化 入面嘅雞肉仲保持肉汁👍🏻 非常推介呢一碟嘅炸雞初開櫻花牛角包窩夫呢一個甜品真係整得好靚 牛角包窩夫好香牛油味🥐 兩層牛角包窩夫中間有一層士多啤梨芝士蛋糕同埋cream 酸酸甜甜 非常開胃🍓 側邊仲有個牛奶雪糕🍦 上面有啲士多啤梨乾 同埋側邊都有啲櫻花造型嘅餅乾櫻花滿開刨冰呢個刨冰即叫即製 需時大概15分鐘🍧 面頭有一層口感好豐富嘅cream 睇吓刨冰主要都係士多啤梨味 最欣賞嘅係佢側邊有啲士多啤梨芝士蛋糕同埋櫻花造型嘅餅乾🍰 芝士蛋糕口感好Rich 夾埋刨冰一齊食 口感都幾豐富飲品我哋仲嗌咗兩杯櫻花主題嘅飲品 櫻花綻開棉花糖泡泡 呢一杯係熱飲嚟嘅 個賣相好靚 但係即使嗌咗少甜 味道都係偏甜 如果唔鍾意飲甜嘢嘅唔建議嗌呢杯🤧 另一杯

半半炸雞
半半炸雞

初開櫻花牛角包窩夫
初開櫻花牛角包窩夫

櫻花滿開刨冰
櫻花滿開刨冰

飲品
我哋仲嗌咗兩杯櫻花主題嘅飲品 櫻花綻開棉花糖泡泡 呢一杯係熱飲嚟嘅 個賣相好靚 但係即使嗌咗少甜 味道都係偏甜 如果唔鍾意飲甜嘢嘅唔建議嗌呢杯🤧 另一杯櫻花樹下奶昔 呢杯係凍飲嚟嘅 底下有啲綠茶味 整體賣相真係好做到櫻花樹下嘅感覺🍵
櫻花綻放棉花糖泡泡
櫻花樹下奶昔

如果有鍾意粉紅色嘅你 可以過嚟呢間餐廳用餐🍴 因為呢度嘅裝修同埋食物都令人好有少女心💕
Type of Meal
Dinner