2014-10-12 4269 views
今日起新世紀廣場行街, 行完後見到GREYHOUND, 就入去試下同之前起曼谷食既有無分別, 食完後覺得幾好, 味道同起泰國食既一樣.見到個WINE LIST, 紅白酒好多都係二百幾蚊, 都算抵飲. 於是叫支意大利白酒飮下嘆下, 隻酒入口充滿果香, 飲落感覺清新.三文魚片配泰式辣醬‌, 三文魚好肥美, 個泰式醬汁酸而帶辣,醮上醬汁配上蒜頭, 口感清新, 不過食得多就覺得膩左少少製辣肉醬手包粉卷醬‌, 依個之前起泰國食過, 個味道完全一樣. 將粉皮片、泰式青醬、肉醬和生菜包住嚟食, 辣辣地非常滋味好食招牌脆炸單骨雞翼, 依間餐廳既招牌菜式, 香料腌得很好,炸完內裹啲肉重係好滑好淋, 用嚟送酒一流. 最後叫多個鸭腿湯河用來飽肚, 鸭腿大大隻勁多肉有咬口, 配合滑滑既河粉真係又夾又好食.
二百幾蚊既白酒,唔錯幾好飲
薄三文魚配泰國辣醬
秘製辣肉醬手包粉卷