2024-03-21 294 views
去西貢都有好多人推介嘅白鬚,所以難得黎到都要黎試一試。入到去環境闊落,帶有度假嘅感覺。白鬚牛骨湯飯 $108招牌菜,多數人推介。大大舊牛骨,連埋唔少牛肉、軟骨同筋膜。肉質偏瘦但唔會嚡口,湯底清甜唔太油膩,飲得到有蘿蔔香甜味。蘿蔔爽甜冇渣,牛骨湯上面灑上大量炸蒜粒同蔥粒,令整體更加惹味。如果牛骨湯加入其他牛肉,令到牛肉湯味較為濃,會更加出色。印尼雞湯飯 $78食落似味道較輕的印尼喇沙味,有濃濃嘅椰奶味,食落有香茅同檸檬葉嘅味道,可以自行加入青檸。入面配埋有雞肉絲、芽菜、豆卜,湯面上面有一塊印尼蝦餅。印尼曼特寧滴漏咖啡 跟餐半價咖啡味道濃香醇,不帶有酸味。另外配有煉奶可按個人喜好加入。

白鬚牛骨湯飯 $108

印尼雞湯飯 $78

印尼曼特寧滴漏咖啡 跟餐半價
咖啡味道濃香醇,不帶有酸味。另外配有煉奶可按個人喜好加入。
印尼雞湯飯
白鬚牛骨湯飯