🎀觀塘。露營風港女下午茶☕ 朋友聚會一流✨🎀🪄店名* #ThaiDeerFactory🔮地址* 觀塘興業街4號The Wave 6樓01室🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$383 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_觀塘剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_泰式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵見到網上有好多人介紹呢間露營風餐廳 睇到超有特色 環境又靚又有gimmick😙我自己就因為超惹蚊所以一直都未去過露營 今次可以體驗露營式餐廳都幾特別幾真實😉整體環境都好舒服寬敞 周圍裝飾都充滿綠植 有一串串黃色小燈泡 以及稻草傘 再播放泰文音樂 幾有氣氛 加上座位擺設都以露營為主調風格 間唔中都可以同朋友過黎chill下👭🍽️食物質素🍽️食物主要以泰式為主 食物款式種類好豐富 除左有地道泰國菜 例如軟殼蟹, 豬軟骨, 豬頸肉等 如果想食主菜都有各款扒類 價錢都偏平價 另外下午茶都設有打卡港女下午茶set 比起外面餐廳都系偏平價的😊👀評分💖💖💖💖🪄泰式下午茶For Two $348今次是做呢款餐廳主打既下午茶set 賣相超精緻 以鳥籠
🎀觀塘。露營風港女下午茶☕ 朋友聚會一流✨🎀

🪄店名* #ThaiDeerFactory
🔮地址* 觀塘興業街4號The Wave 6樓01室🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$383 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
🪄泰式下午茶For Two $348
今次是做呢款餐廳主打既下午茶set 賣相超精緻 以鳥籠設計作擺盤 再提供各款泰式小食,甜品及咸食 好適合同朋友一齊打卡~

🪄 泰式酸辣鳳爪

生蝦刺身好肥美新鮮 蝦肉厚實脆身 無腥味 味道十分不錯

🪄 香茅雞翼
雞翼外皮香脆 香茅味濃鬱 幾惹味

🪄 香芒蟹肉酥盒
芒果肉香甜 酥盒香酥 有牛油香味 而且細細舊噶剛好 唔會有膩感

🪄 脆脆黃金蝦餅
蝦餅香脆可口 幾彈牙

🪄 沙爹雞肉串燒
雞肉串燒好惹味 一人一串 味道不錯!

🪄 紅咖哩&薄餅

🪄 迷你芒果糯米飯
芒果幾甜 配上香濃椰汁拌糯米飯 糯米飯口感偏硬身

👀評分💖💖💖💖
🪄 荔枝嘉年華花茶x2
大概可以斟到4杯左右 間唔中都可以嘆下花茶 感覺幾舒服 聞落有荔枝香味 茶味飲落偏淡

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️