2021-06-13 200 views
終於疫情算係暫時放緩,難得可以一聚,即刻叫身邊好友黎過聚餐。今次揀了觀塘區一座工廈,先係幢工廈行左陣小店 ,再上去餐廳 chill 返晚。進入餐廳前要用鞋套,餐廳設有鞋套機,方便大家套上腳保持衞生。餐廳以白色為主,而且兩邊仲好多窗,所以入到餐廳第一個感覺係呢度好大好光猛。坐低之後朋友就開始點菜,我就去搵貓貓影相,原來呢度有好多隻貓貓,我估有十幾隻,好乖,地方好乾淨。朋友點了一個極之豐富既 4 人套餐    $628轉眼間晚餐都開始陸陸續續上枱~沙律  -  份量適中,蔬菜新鮮,味道唔錯,開胃。南瓜湯 - 南瓜味濃郁,順滑夠 creamy。冰菠蘿雲朵沙冰熱蜂蜜柚子茶滋味 4 人小食拼盤      另加  $48用超抵優惠價加既,建議大家一定要加,份量絕對會令你有驚喜。真係可以當係一個主菜。有雞翼、雞肉脆條、炸魚同埋脆薯,單睇相都知佢咩料啦。份量真係好多好多,熱辣辣脆卜卜,炸得唔會好油淋淋。最驚喜係炸魚,外脆內嫰。即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯 - 一上枱已經聞到超香,黑松露係我最愛,黑松露味道夠突出,意大利飯煮得剛好唔會太濕,材料配搭一流,我推介呢個。蟹籽芝士咖哩牛肋條飯 - 咖哩

朋友點了一個極之豐富既 4 人套餐    $628

轉眼間晚餐都開始陸陸續續上枱~
沙律  -  份量適中,蔬菜新鮮,味道唔錯,開胃。
南瓜湯 - 南瓜味濃郁,順滑夠 creamy。
沙律, 南瓜湯

冰菠蘿雲朵沙冰
熱蜂蜜柚子茶
冰菠蘿雲朵沙冰 , 熱蜂蜜柚子茶

滋味 4 人小食拼盤      另加  $48
用超抵優惠價加既,建議大家一定要加,份量絕對會令你有驚喜。

即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯

蟹籽芝士咖哩牛肋條飯 - 咖哩帶點微辣,我唔食得辣都接受到,牛肋條有淋有韌既,算有咬口。
蟹籽芝士咖哩牛肋條飯

西班牙燒烤醬烤大豬肋骨 - 4條大肋骨,非常惹味,唔駛點醬都夠味,睇落乾身食落 juicy,好味。
西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

安格斯牛肉手工竹炭漢堡配脆薯 - 黑色既漢堡包有視覺衝擊,配多汁既安格斯,絕對都係必食之一。
安格斯牛肉手工竹炭漢堡配脆薯

一個4人餐4個人都食唔晒,份量真係無得輸,仲有貓貓陪足全晚,真係一個好地方。
2021-05-23
Type of Meal