呢間台灣人主理嘅餐廳隱身觀塘工廈 一直人氣高企🔥平時勁少去呢區嘅我都聽聞過🤣餐廳空間感不錯 環境舒服🖼仲有滿滿台灣風嘅壁畫✨平日夜晚7:30都坐滿😳建議book位 整體份量大唔貴 幾抵食🍧嘎嘎脆芋頭愛花生 ($99)好巨型!! 配料全部都係我鐘意食嘅野😆上面有香芋雪糕🍦紅豆🫘花生奶蓋 芋圓 底層係仙草糖水冰配黃豆粉🧡最深刻花生奶蓋 花生味香濃帶微鹹🤩軟滑到食cream咁~三色芋圓煙韌唔硬實 芋頭味最好食 有顆粒芋頭🍠香芋雪糕同平時雀巢差唔多🤣仙草糖水冰份量超多 味道甘甜 多到3-4個人分都得🥘🐔台式麻油雞湯一人套餐 ($94)好豐盛! 個set有石鍋麻油雞湯 肉鬆滷肉飯 同油菜~湯入面有三大塊雞 同雞髀🍗仲有冬菇 忟得幾淋😚成個湯麻油味幾出 偏清淡 又唔會好多雞油 滷肉飯用半肥瘦豬肉 有肉鬆🤤多d肉汁撈飯同濃味d嘅話 就更台灣feel😍🧋阿華田珍珠豆漿 (跟餐 +$36) (單點$46)超特別嘅飲品 跟大家食評叫✨推薦大家加珍珠🤤有一杯豆漿 而阿華田冰條係分開上嘅😀飲啖微糖豆漿再放雪條落去撈勻 飲落豆味濃 帶啖啖阿華田餘韻 珍珠咬落煙韌軟糯  有嚼口唔錯😚豆漿入面有胚芽🥰🍜🐮豐盛台灣牛

嘎嘎脆芋頭愛花生
🍧嘎嘎脆芋頭愛花生 ($99)

台式麻油雞湯
肉鬆滷肉飯
🥘🐔台式麻油雞湯一人套餐 ($94)
阿華田珍珠豆漿
🧋阿華田珍珠豆漿 (跟餐 +$36) (單點$46)
豐盛台灣牛肉麵
🍜🐮豐盛台灣牛肉麵 ($78)
用左關廟麵 口感軟滑 配料有三件牛腱肉 咬落都軟淋 仲有牛筋 鹵蛋 貢丸 湯底清甜清淡 相比其他台菜嘅紅燒牛肉麵 會比較清淡
哈豆鮮果茶
🍹哈豆鮮果茶 (跟餐 +$42) (單點$52)
好大壺 叫左去冰少糖 入面有時令水果 滋潤清香
2023-08-17