2022-12-17 43 views
今次晏晝嚟到位於觀塘工廈都算幾出名嘅日月堂🇹🇼平日好似經常爆滿 但由於我今次係晏晝2:00嚟同埋夜晚6:00嚟 所以都無乜人😹😹佢地lunch set有刈包食都幾特別 但我今日比較想食鹽酥雞(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 我實在太想食蛋餅 於是我夜晚又過咗嚟食 擺埋係下面一次過post啦٩(◦`꒳´◦)۶鹽酥雞滷肉飯 ($65) ☞ 𝟳.𝟱/𝟭𝟬滷肉飯好食!! 只能有好食嘅滷肉真係會秒速清哂啲飯🥺女仔嚟講已經好夠 飯嘅份量唔算多 但鹽酥雞真係超多舊 lunch set嚟講真係幾抵食❗️鹽酥雞口感酥脆 調味適中 枱面亦設鹽酥粉俾客人自行調味~最近食太多野肥咗勁多 難得的起心肝唔飲珍珠奶茶 點知佢隨餐附送杯冬瓜茶係極甜 應該落咗好多黑糖 走甜失敗🥺起司肉鬆蛋餅 ($40) ☞ 𝟵/𝟭𝟬呢個係必點❗️餅皮都算薄而且香脆 仲有好香嘅蛋味 餡料都幾足料 滿滿嘅芝士有些少拉絲效果 配上肉鬆 兩者配合得好好🥺上面仲會淋上甜甜地嘅醬汁 一個人輕鬆食哂成個(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)❣️食物質素都算唔錯 性價比幾高 食完好想去台灣🥺但唔知係咪因為唔夠人 覺得店員服務麻麻地🥲推薦指數:🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/

鹽酥雞滷肉飯 ($65) ☞ 𝟳.𝟱/𝟭𝟬

鹽酥雞滷肉飯

起司肉鬆蛋餅 ($40) ☞ 𝟵/𝟭𝟬

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 3.5/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
鹽酥雞滷肉飯
  • 炸鹽酥雞