2023-03-05 123 views
早排同朋友嚟咗呢間喺觀塘工廈入面嘅台灣餐廳,一入到去就俾牆上富有台灣地區特式嘅畫作吸引住,幾特別🎨呢度嘅招牌菜之一🐮豐盛台灣牛肉湯麵 ($78) 牛展厚身得嚟唔會乾柴,仲有滷蛋、花枝丸同貢丸,牛肉湯底濃郁,麵條都幾掛湯~ 另外台式滷水拼盤 ($58)就可以一次過試曬牛肉、雞翼、豬腳、豆腐同滷蛋~牛肉同豬腳幾入味👌🏻我哋仲試咗黑冰河畔溫泉 ($98)🍧個名好得意,其實係台式刨冰,有芋圓、布丁、香芋雪糕同紅豆,配上開心果奶蓋。賣相吸引得嚟又大份,微糖仙草刨冰幾清甜,食完唔會有負擔!珍珠豆漿紅茶 ($36)好香豆味但略嫌茶味唔夠,珍珠都幾煙韌🧋朋友就試咗阿華田豆漿 ($42),自家製阿華田冰條加落充滿胚芽嘅豆漿,如果阿華田濃啲就好了~

豐盛台灣牛肉湯麵
台式滷水拼盤
黑冰河畔溫泉
阿華田豆漿
$150 (Lunch)