2023-04-14 95 views
📌日月堂 (觀塘)觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室⭐️向來鍾意食台灣麵嘅我,今日專程嚟觀塘搵朋友食飯,打開OpenRice發現呢間食台灣麵嘅日月堂試一下😋😋😋======= ======= ======= =======🔥紅燒半筋半牛肉刀削麵💰$80湯底好香濃,厚切腍滑帶點牛香,刀削麵彈牙不錯🔥梅子地瓜甜💰$36地瓜超級甜,地瓜面頭微微梅子酸,整體甜中帶微酸,超級醒神開胃,食指大動🔥肉鬆蛋卷💰$39肉鬆夠多不油不膩🔥紅燒牛肉冬粉💰$75湯底好香濃,牛𦟌質感夠滑夠細緻軟綿綿,印象難忘🔥珍珠奶茶💰$20奶茶味道濃郁,珍珠軟熟很好咬口======= ======= ======= =======⭐️整體來說,可以話係一間工廈隱世美食,環境for吹水一流,價錢非常合理,材料絕不吝嗇,臨走買單時發現呢間店攞埋好過好多大獎,更加係信心保證,必定會回頭的一間台式麵店。
📌日月堂 (觀塘)
觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室

🔥紅燒半筋半牛肉刀削麵💰$80
湯底好香濃,厚切腍滑帶點牛香,刀削麵彈牙不錯

🔥梅子地瓜甜💰$36

🔥肉鬆蛋卷💰$39
肉鬆夠多不油不膩

🔥紅燒牛肉冬粉💰$75
湯底好香濃,牛𦟌質感夠滑夠細緻軟綿綿,印象難忘

🔥珍珠奶茶💰$20
奶茶味道濃郁,珍珠軟熟很好咬口

紅燒牛肉麵
梅子地瓜