觀塘高質semi-buffet lunch🍝Non Kitchen (觀塘)身為觀塘打工仔嘅一份子,精棉工業大廈嘅樓上西餐廳Non Kitchen我已經食過超過5次😆唔單止因為近,仲因為佢真心性價比高,食物又高質,有時諗唔到食咩又想食decent少少,佢一定係首選👍🏻❤️午市半自助餐時段🍽人均:$88-$200 (視乎揀咩lunch set)(提提大家lunch用現金付款仲唔收加一服務費😊)🕰時間:lunch不限時,我12:30到達都仲有位,不過就建議預先打電話留座比較穩陣,因為都幾多人食😆以下都可以喺自助區自取👍🏻店員會不停refill,大家唔洗擔心唔夠拎):·沙律🥗(咩菜都有,我就最鍾意佢個烤南瓜🎃)·餐湯🫕(蕃茄濃湯)·餐包(牛角包🥐等)☕️所有餐都包一杯冷/熱飲(咖啡/茶)我哋揀咗以下2個lunch set:🍝Stir-fried Spaghetti with Smoked Duck Breast 蒜香煙鴨胸炒意粉 $128有少少似Pizza Hut 招牌蒜香炒意粉,不過當然Non Kitchen就再足料啲👍🏻鴨胸係切條狀,睇相睇唔出,但份量都算大!🍗 Africa Style R

❤️午市半自助餐時段

·沙律🥗(咩菜都有,我就最鍾意佢個烤南瓜🎃)
·餐湯🫕(蕃茄濃湯)
·餐包(牛角包🥐等)

☕️所有餐都包一杯冷/熱飲(咖啡/茶)

我哋揀咗以下2個lunch set:

🍗 Africa Style Roasted Chicken Steak
非洲燒雞扒 $138
推薦❤️依個係新menu出的,之前都冇試過,估佢唔到咁好食!雞扒大大份,加上燒汁,好惹味😋雞扒底下仲有大量薯蓉配青瓜同紅蘿蔔粒,一流😙

🍟French Fries 薯條(額外跟餐加$48)
粗炸薯條加茄汁,正常發揮冇失手☺️

🍫 Chocolate Lava Cake 朱古力心太軟 $48
勁好食!心太軟一切落去朱古力真係流晒出嚟😋仲熱㗎!加上雲哩拿雪糕球,底下仲有曲奇朱古力碎,伴碟仲有生果(士多啤梨🍓奇異果🥝藍莓🫐)所以加埋一啖咬落去係極致享受!$48食到咁嘅水準,真係會encore🥰

🍎 Apple Tart 蘋果撻 $48
蘋果撻個又薄又脆嘅酥皮,加上烤煮肉桂蘋果係面,面頭仲有一球雲哩拿雪糕,係佢半溶嘅狀態食😋太好味!

Bible rating: 9/10

📍地址:Non Kitchen (觀塘)
觀塘鴻圖道12精棉工業大廈1樓
蒜香煙鴨胸炒意粉
非洲燒雞扒
蘋果撻
朱古力心太軟
2023-03-09
$150 (Lunch)
蒜香煙鴨胸炒意粉
非洲燒雞扒