2019-05-22 1216 views
台灣鼎泰豐就食得多,香港確實少食。咁岩朋友生日,就去果到慶祝。聽聞都多人等位,眼見都有旅行團入去食,我地都等左30mins。Menu 有唔同語言,英文,中文,日文,韓文都有,講真都幾多選擇,同台灣主店差不多。將炸醬,豬肉粒撈埋一齊食,有別於香港嘅炸醬麵,麵煙韌。炸排骨即係香港人講嘅豬扒,已經碎上蓋喺蛋炒飯上,方便進食。豬扒好淋,炒飯金黃乾身。今次叫左最原始嘅小籠包,皮薄,要小心咁夾起,食落去都爆左d湯汁出黎。酸酸辣辣,都幾開胃,材料有肉絲,木耳,豆腐。外表有d似鍋貼,煎得好香口,入面蝦肉加埋小小高湯,唔錯。因為冇買cake,就叫左迷你壽包賀壽,細細個一啖食哂,當甜品唔錯。

炸醬拌麵
將炸醬,豬肉粒撈埋一齊食,有別於香港嘅炸醬麵,麵煙韌。
排骨蛋炒飯
小籠包
台式酸辣湯
酸酸辣辣,都幾開胃,材料有肉絲,木耳,豆腐。
蝦肉煎餃
外表有d似鍋貼,煎得好香口,入面蝦肉加埋小小高湯,唔錯。
迷你豆沙壽桃
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
排骨蛋炒飯
小籠包