2023-11-08 1397 views
某日行過中環扶手電梯樓下, 見到新開一間印尼餐廳🇮🇩walk in 試下 , 有朋友之後黎過坐近門口就比較熱, 但今次我地落左地下一層別有洞天👀好似去左酒吧咁chill 🍸 Lunch set 連加一 最平都HKD130起跳 ,包頭盤同主菜, 飲品都冇, 唔算平。 不過頭盤有印尼沙律,粟米餅同炸魚餅, 都幾豐富‼️ 印尼沙律係肉醬撈啲芽菜咁, 冇平日沙律咁開胃但都幾有特色~ 粟米餅炸得脆卜卜又甜甜地 🌽 印尼特別炒飯跟沙嗲、日本太陽蛋和印尼蝦片 HKD 168 跟埋2串雞 , 幾滑, 炒飯都幾好食 ,有時食東南亞菜好怕啲嘢太濃味,但呢間剛好! 印尼沙嗲拼盤跟蕉葉飯團(雞肉和豬肉沙嗲)HKD168 幾欣賞呢啲串燒肉粒大小適中、 火喉控制幾好, 唔會好乾柴, 沙嗲醬另外跟埋酸酸甜甜既青瓜蘿蔔絲比你清下味蕾! 蕉葉飯團比較有趣, 軟綿綿, 個樣似玉子豆腐, 係面有啲炸椰絲有少少甜味。 但我地都一般呢種飯團🤣 黄薑雜錦飯(印尼炸雞,酸辣蝦,薯仔牛肉餅) HKD168 炸雞有半隻,冇炸漿似燒個種,幾滑。 薯仔牛肉餅就偏淡, 薯蓉多牛肉少。 除左有蝦仲有半隻炸蛋,如果3 個lunch set 都係

印尼特別炒飯跟沙嗲、日本太陽蛋和印尼蝦片 HKD 168

印尼沙嗲拼盤跟蕉葉飯團(雞肉和豬肉沙嗲)HKD168

黄薑雜錦飯(印尼炸雞,酸辣蝦,薯仔牛肉餅) HKD168
炸雞有半隻,冇炸漿似燒個種,幾滑。 薯仔牛肉餅就偏淡, 薯蓉多牛肉少。 除左有蝦仲有半隻炸蛋,如果3 個lunch set 都係 HKD168+1, 咁呢個set 好似最豐富!

呢間餐廳, 食物都幾有誠意 , 環境都唔錯。 不過性價比就唔算高。