2020-10-24 3103 views
有一段時間冇過嚟淘大食嘢,今日同朋友嚟呢間酒吧餐廳,地方唔算好大,暗昧嘅燈光增添氣氛,另外有兩張室外餐枱。晚餐主要係散叫同埋有一個二人餐,為咗唔使煩就梗係食set算啦!套餐包1分日本池魚仔,有啲似細小版嘅秋刀魚,外表烤得香脆,有沙律醬可以點,每人都有三四條,味道唔錯。另外都仲有一個前菜,可以揀櫻花蝦蟹肉沙律或者法式牛肉批,我哋就揀咗牛肉批。其實就有啲似酥皮包住厚切火腿,感覺唔似食緊牛肉,但我都幾鍾意食,個底仲有沙律菜添。是日餐湯係蘑菇湯,不過味道偏淡,蒜蓉包每人一塊 ,香脆可口。主菜有A B兩個,A款選了「燒美國頂級肉眼牛扒配松露汁(12安士)」,雖然唔係好厚切,不過面積都算大,肉質柔軟。還有一舊炸芝士伴碟,幾好味!B款點了「俄羅斯汁烤雞焗飯」,似蕃茄洋蔥汁,雞肉都幾多,有菇、洋蔥絲、紅椒等配料,應該係即叫即焗,熱辣辣上碟,味道唔錯。二人餐亦包兩杯飲品,可以揀咖啡茶或汽水,亦可以加$12轉特飲。

日本池魚仔

法式牛肉批

蒜蓉包

燒美國頂級肉眼牛扒配松露汁(12安士)

俄羅斯汁烤雞焗飯

日本池魚仔
法式牛肉批
蒜蓉包
燒美國頂級肉眼牛扒配松露汁(12安士)
俄羅斯汁烤雞焗飯