2019-06-11 954 views
今次我特登帶帶左鍾意食海鮮的朋友黎到呢間餐廳!因爲餐廳的Shake Shake海鮮非常出名,我自己食過一次之後都一直念念不忘。我預早已經Book 好位!以免餐廳Full booking。餐廳四周有很多玻璃窗,觀景開揚令人感覺到放鬆。海鮮袋可以自選海鮮和和醬汁,今次我地就揀左 (扇貝、長腳蟹、海蜆) ,醬汁就揀左胡椒牛油。店員首先將海鮮與汁料shake好再開封,並遞上圍裙和膠手套方便我地食用。一打開海鮮袋,熱辣辣的海鮮連同汁料的香氣就噗鼻而來,香氣十分誘人。首先望長腳蟹已經非常興奮,長腳蟹的size差不多有我手臂那麽大!而且味道非常鮮味,肉質也很結實!配合胡椒牛油的醬汁簡直將蟹的鮮味推到最高點。扇貝和海蜆的size一樣都係比較巨型,而且兩個貝類都沒有沙!味道清甜惹味。海鮮袋除了自選海鮮外還有原個薯仔、粟米和腸仔等的配菜,材料十分豐富。另外我地都叫左香煎帶子意粉和限定menu的香煎三文魚柳。三文魚柳配上卡彊蒜蓉芝士汁味道香口惹味,首先三文魚不會煎的太鞋肉質夠嫩加上醬汁有少少辣辣地,令三文魚柳的味道更為香口惹味,令人驚喜。香煎帶子意粉:意粉的軟硬度適中,餐廳使用大量洋葱粒抄香醬汁,味道一流!

長腳蟹
香煎三文魚柳
香煎帶子意粉:意粉的軟硬度適中,餐廳使用大量洋葱粒抄香醬汁,味道一流!!!帶子夠大粒,進過微微煎香後味道十分鮮甜。
香煎帶子意粉
最後叫了一杯熱的伯爵茶和一杯cocktail,期間店員一直主動幫忙refill熱茶,服務很貼心。餐廳無論食物環境還是服務都令人相當滿意,朋友更主動說:下次生日要求我再來這裏幫她慶祝。
伯爵茶
長腳蟹