2024-02-03 232 views
今日心血來潮,去咗榮昌茶座試吓佢哋個招牌豬扒,講真,啲豬扒真係入口即溶咁滑溜,香噴噴嘅煎香,真係令人一啖再啖。🍔 另一邊廂,佢哋啲豬扒出前一丁,豬扒肉味夠晒重,撈埋麵條,每啖都有肉香,嗲到不得了。🍜飲品方面,綠茶雪糕紅豆冰同石板街雪糕涼粉兩者都係大熱天嘅救星,尤其係綠茶雪糕紅豆冰,紅豆咁滑,加埋清新嘅綠茶,甩低街邊嘅甜品店幾條街!🍨店內空間雖然唔算大,但嗰種傳統茶餐廳嘅氛圍,加上嘅港式粵語嘅嘈雜,都係一種獨特嘅Enjoy。尤其係周圍都係幫你執碟嘅「姐姐」,令人有種回到老香港嘅感覺。總結嚟講,呢間茶座喺我心目中絕對係食豬扒嘅首選,無論係味道定係份量都係一流嘅選擇。下次,我一定會繼續回味再來喇!👍🏻