2018-07-12 847 views
之前有朋友介紹呢間fusion泰菜,兩個人嚟試試,叫左3樣野食加一個甜品,的確不俗。首先講嘅係一個粉皮生菜包(唔記得菜名),有泰式肉醬同蒜片芫茜醬,可以按自己喜好用粉皮或者生菜包住食,惹味帶點酸辣,但醬料稍嫌有點油膩。而好鐘意食青木瓜沙律嘅我,今次就試下呢度嘅青芒果絲魚沙律。好開胃嘅一道菜,酸酸地又硬嘅芒果絲加上泰式醬汁同煎香左嘅魚塊一齊食,感覺好新鮮。跟住就係我去泰國最鐘意食嘅小食之一,炸單骨雞翼。呢個都好食,但因為對比其他野食之下呢個算係冇乜驚喜,係穩陣嘅選擇之一(可能因為雞翼太易整得好食啦)。甜品有好多選擇,我地最後叫左個椰子千層蛋糕,因為曾經喺清邁食過一個好好食嘅椰子蛋糕,好想食返果個味道。呢個蛋糕真係有驚喜,好香椰子味,入面真係有椰子肉,非常邪惡,不過一個人食一件應該會有d滯,建議女士們可以兩個share一件。食泰菜嚟講呢間稍貴,不過環境同服務都唔錯,食物算係有d出面較少見嘅選擇,我覺得係可以偶爾一吃嘅選擇。

椰子千層蛋糕

2018-06-29