2023-10-23 697 views
久仰大名現貨極難買,預早一個月訂散水先食到。泡芺即場食係脆口但忌廉餡室溫小溶,抹茶味極淡亦明顯見到抹茶粉粒。冷藏後更同連鎖泡芺店無異,外皮軟弱內餡偏死甜。限鰂魚涌店自取或call車,性價比極低。期望越大越失望,新界人唔需要特登過海🙂〰️髒髒比利時朱古力麻糬 $30 評分: 3/5店家招牌口味,朱古力忌廉爆餡有啲啲太甜🍫整體預期般發揮,食到後面會膩,試一次就夠〰️星野抺茶TIRAMISU麻糬(微酒香)$35評分: 0/5嚴重圖文不符😡完全食唔到星野抹茶嘅甘澀,只見一粒粒抹茶粉粒☹️說好的Tiramisu,冇咖啡酒冇mascarpone又冇抹茶,我對酒精頗敏感亦零feel,唔知食緊啲咩🤥建議有支咖啡酒管份量自己加日本焙茶小倉紅豆麻糬 $30 評分: 2/5終於食到有茶味卻點到即止🫘紅豆餡多足料,食多兩啖就甜到飲水🥴建議減低紅豆甜度加強焙茶茶味香烤杏仁無花果麻糬 $30評分: 0/5杏仁片經過烤焗好香脆,可惜只依附表面,一路食好容易掉到地上。無花果食落似提子乾,淨係食到甜味🤨純粹覺得兩者唔多夾~

〰️
髒髒比利時朱古力麻糬 $30