今次搵食黎到太和一間新開嘅酒吧兼西餐廳嘅L'Amour餐廳由於仲係試業中,門口唔算好顯眼。入到店舖,環境比較黑,但係酒櫃好靚好搶眼,加埋係正中嘅大型吊燈,好有格調架👍🏻黎到首先就叫左杯➡️Rainbow嘅cocktail, 顏色真係一層層好似彩虹咁, 味道一般,比較甜帶有少少菠蘿嘅酸味,不過咁靚當然係配埋酒櫃背景,打卡至上啦😆其實佢有好多唔同款嘅cocktail,同一班朋友黎飲返杯都幾唔錯架,同埋真係好大杯都幾抵飲😝 如果酒吧無受停業影響,就會恢復返Happy Hour時段,咁多款酒可以慢慢嘆呀😆 岩晒酒鬼🤣野食方面,我地叫左一個傳統法式鵝肝牛柳,擺盤都幾有心機,用左乾花穿住青瓜同茄子嘅薄片😍鵝肝煎到外脆內軟,香味十足,牛柳大概4-5成熟,仲保留到肉汁,不過就比較多根,肉質唔夠嫰另外我地仲叫左個香煎澳洲西糟鱸魚·花椰菜 ·紅孆豆·青豆,魚皮香脆,魚肉仲係好嫩滑,而係底係椰菜花蓉,整到好似薯蓉咁幼滑,配埋紅孆豆·青豆味道清清地都幾唔錯總括黎講,環境幾舒服,打卡一流,新界區嘅朋友約埋三五知已去飲返杯真係唔錯。不過由於無左晚市,試唔到佢個dinner set就比較可惜了IG: Foodmark
今次搵食黎到太和一間新開嘅酒吧兼西餐廳嘅L'Amour

Rainbow