Morton's of Chicago

2020-10-27 5250 views
好耐好耐都冇去過morton's 食牛扒!天朗氣清,morton做緊午餐優惠 💰決定book位 正直二人限制令,見到有啲一家三口都要分兩張枱坐 好耐冇去過酒店食飯,一上到去陽光充足,個人心情開朗 ☀️店員亦非常有禮貌,好殷勤咁樣帶我哋去張枱度。由於疫情關係 ,每張枱都坐得好疏,所以其實係可以好舒服傾偈1) morton焗麵包去過morton嘅人都知道,佢呢個焗麵包好出名。坐低冇幾耐每枱都有一個 🍞而且size係非常之大個!基本上冇可能食得曬所以係一定要打包 😆2) 等食物嘅時候叫左杯mojito cocktail 試下,薄荷葉清新又唔係好甜 👍3) Mushrooms soup 飲落都係用好多蘑菇打嘅,加咗好多忌廉,口感幼滑,正常水準4) 老公喺menu到加錢的tub eye嚟咗。好大件呀救命呀!見到嚇死咗但係即刻覺得好抵😉 而且morton牛扒真係冇得頂! 果然係元祖級 👍 生熟程度啱啱好!5) 我揀咗三文魚扒, 通常出面餐廳都係細細件, 估唔到呢度又係超大件見到又係即刻好飽佢嘅三文魚又係煎得啱啱好 😋外脆內軟一百分!最後甜品: 自己就唔係好食甜野,不過見老公兩個全部食曬
正直二人限制令,見到有啲一家三口都要分兩張枱坐

1) morton焗麵包
馳名焗麵包

3) Mushrooms soup
飲落都係用好多蘑菇打嘅,加咗好多忌廉,口感幼滑,正常水準
mushrooms soup

steak

見到又係即刻好飽
佢嘅三文魚又係煎得啱啱好 😋外脆內軟一百分!
salmon

最後甜品: 自己就唔係好食甜野,不過見老公兩個全部食曬
cream brulee
cheesecake
2020-08-07
$800 (Lunch)
馳名焗麵包
mushrooms soup