2021-06-16 154 views
呢間係長沙灣橫街內既波希米亞風cafe 已經book mark左好耐,終於有機會收工去打個卡食個飯💕Cafe 既入口位已經係一個打卡點,藤造吊椅加上特色牆同大葉綠色植物🌿好靚😍 成間餐廳以大大小小嘅捕夢網同圓形嘅鏡係牆上作裝飾,配上柔和既燈光,同埋餐枱上嘅乾花仲有蠟蠟,令整體感覺非常有格調✨連枱上嘅餐具都係咁靚餐牌上有set dinner for 2, 但因為我地比較想試其他甜品,所以單點左2個main、1個甜品、2杯飲品🥂🍴 烤焗波士頓龍蝦🦞配龍蝦汁意大利馬鈴薯麵團($168)賣相非常吸引,先試一粒薯仔麵團🤩係有芝士味咖,芝士味濃但唔咸,口感煙韌🤗醬汁好重龍蝦味,加左蕃茄仔增加左酸甜味令成個感覺一d都唔膩👍🏻龍蝦爽口彈牙❣️推🍴 慢煮美國牛板鍵伴鮮野菌 配黑松露燒汁($248)牛板鍵目測有2寸咁厚,表面輕輕煎過,而慢煮令肉質保持鮮嫩,大概保持5成熟既質感,牛肉唔肥但就做到軟淋既口感☺️而醬汁方面,餐廳用左新鮮南瓜打成蓉,另外再有黑松露燒汁同黑椒海鹽俾你點個牛食💕好正另以青瓜粒/翠玉瓜粒/秀珍菇/食用花 作伴碟🌸食得又睇得❣️大推🍰 洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕($58)蛋糕勁creamy,

烤焗波士頓龍蝦 配龍蝦汁意大利馬鈴薯麵團

🍴 烤焗波士頓龍蝦🦞配龍蝦汁意大利馬鈴薯麵團($168)

慢煮美國牛板鍵伴鮮野菌 配黑松露燒汁

🍴 慢煮美國牛板鍵伴鮮野菌 配黑松露燒汁($248)

洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕

🍰 洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕($58)
蛋糕勁creamy, 用叉切落去個質感好似某大牌千層蛋糕,好順滑,中間cream cheese 味濃,洛神花既微酸,再配上表面既焦糖同玫瑰花瓣,簡直係將甜品提升到另外一個層次👍🏻係我食過最好食嘅芝士蛋糕❣️大推

Fresh Ginger Pomelo Soda

🍹 Fresh Ginger Pomelo Soda ($44)
西柚味重,薑唔辣,成杯野好清新,飲到好舒服好特別嘅味道👍🏻推

Blueberry Yogurt Smoothie

🍹 Blueberry Yogurt Smoothie ($46)
藍梅奶昔飲得出係用新鮮藍梅打成,加上乳酪奶味濃,感覺甜味天然👍🏻推

💫 店員有禮貌
💫 餐廳限時90分鐘