哈唔知點解近排突然勁多人介紹🤣試完真係明點解咁多人排隊了😚-🎈狂人粢飯 $32一直都好鍾意食粢飯,但現在有賣粢飯既地方都真係買少見少了🥺難得呢度見到即買~個人覺得幾好食,返到屋企仲熱辣辣,而裡面餡料十足👍🏻油炸鬼仲保持住脆口,食哂成份都真係幾飽肚🤫-🎈超強芝士醬木棉豆腐 $38老實講呢款普普通通~本身想試絹豆腐點知賣哂了😳其實就咁食木棉豆腐係好食的,比較實淨好重豆味,但略嫌芝士醬味道太濃有點喧賓奪主~建議可試其他口味應會更好!-🎈桃膠豆乳 $32豆味超香濃的~而且甜度剛好🥰配埋桃膠有口感之餘亦養顏!-🎈鮮芋泥豆乳 $32芋泥好綿密是非常天然的味道~-🎈和風白玉 $45這個有點失望,看見網上都是一致好評的~所以不知道是否當天運氣不好還是質素有點參差,真的不如大家描述得這麼好呢🥺說真的餡料好多有豆花紅豆芋圓同白玉,口感非常豐富~豆花好滑沒額外添加糖,吃起上來是有淡淡的豆香味!不過紅豆真係太甜甜到有點離譜呢🤔而芋圓同白玉咬口亦未算好煙韌~-🎈多芒楊枝甘露 $48這款反而有驚喜❤️芒果鮮甜本身仲諗住宜家唔算太當造會酸添~而裡面亦超足料有勁多西米同🥭,酸酸甜甜清新得黎口感超豐富呢😚如果真係要挑剔既
哈唔知點解近排突然勁多人介紹🤣試完真係明點解咁多人排隊了😚

🎈狂人粢飯 $32
狂人粢飯

🎈超強芝士醬木棉豆腐 $38
超強芝士醬木棉豆腐
超強芝士醬木棉豆腐
🎈桃膠豆乳 $32
桃膠豆乳

豆味超香濃的~而且甜度剛好🥰配埋桃膠有口感之餘亦養顏!
🎈鮮芋泥豆乳 $32
芋泥好綿密是非常天然的味道~
🎈和風白玉 $45
和風白玉
🎈多芒楊枝甘露 $48
多芒楊枝甘露

這款反而有驚喜❤️芒果鮮甜本身仲諗住宜家唔算太當造會酸添~而裡面亦超足料有勁多西米同🥭,酸酸甜甜清新得黎口感超豐富呢😚如果真係要挑剔既位呢我反而覺得可以唔洗咁多西米多啲個糖水底,咁樣比例應該會更好!因為宜家明顯食到尾係仲有好多料😅😅但可以一讚既係店舖裝甜品個碗真係超級好,有兩層既封口完全唔驚會倒瀉,極欣賞的💕
總括來說都是會回訪的❤️因為甜品都真心有好多選擇幾正的🥰

🔸SOYmart by 豆乳狂人
📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
2022-03-20
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
狂人粢飯
桃膠豆乳