南瀛水產

Nan Ei Sui San
2020-08-11 122 views
約埋好姊妹去咗呢度,主打採用日本食材同進口水產,一去到已經感覺置身於日本漁場一樣。我哋食咗以下,大滿足呀! 平目刺身來自北海道嘅平木魚好新鮮,晶瑩剔透,肉質鮮嫩,仲有淡淡柚子清香。南瀛卷必食呀!裏面有吞拿魚腩蓉,海膽,牡丹蝦,魚子同蟹肉軟殼蟹卷。香蒜牛舌姊妹最愛,好香牛味,肉質香軟,一啲都唔靭蚧味噌甲羅燒入面有蔥、松葉蟹膏、蟹籽、蟹肉,仲會加埋隻鵪鶉蛋入去,一邊拌一邊燒燒帆立貝、沙白每隻都係即日開,帆立貝又大隻又甜,沙白好鮮甜,肉質好滑。軟殼蟹沙律脆卜卜嘅軟殼蟹配沙律菜,加埋我最鍾意嘅柚子汁,酸酸甜甜,好fresh好醒胃。牛肉烏冬其實烏冬都好好味,牛肉好大塊。但係我哋兩個食以上其實都已經好飽。我地仲叫咗巨峰梳打同柚子啤酒,涼透心。今次真係大滿足😋下次一定要再梨,再試吓其他刺身😍😍

我哋食咗以下,大滿足呀!

平目刺身
平目魚刺身

香蒜牛舌
姊妹最愛,好香牛味,肉質香軟,一啲都唔靭

蚧味噌甲羅燒
甲羅燒

燒帆立貝、沙白
每隻都係即日開,帆立貝又大隻又甜,沙白好鮮甜,肉質好滑。

軟殼蟹沙律

牛肉烏冬

我地仲叫咗巨峰梳打同柚子啤酒,涼透心。

今次真係大滿足😋下次一定要再梨,再試吓其他刺身😍😍
2020-08-05
Type of Meal